Koningsoptocht

Koningsoptocht

Je fiets, step of kinderwagen versieren, en onder begeleiding van de Joeksjagers in een optocht door de binnenstad van Venlo lopen. Dat is hoe de kinderen in Venlo en Blerick Koningsdag (27 april) vieren.

Programma
Vanaf 10.30 uur kunnen fietsen, steppen of kinderwagens op ‘koninklijke’ wijze worden versierd bij het Ald Weishoès. Het benodigde materiaal bieden wij gratis aan. Om 12.30 uur geven de Joeksjagers het startsein waarna de optocht vanaf de Kleine Kerkstraat naar de Parade, Klaasstraat, Vleesstraat, Markt Stadhuis, Lomstraat, Kleine Kerkstraat, Grote Kerkstraat naar het Nolenspark voert. Aan het einde van de optocht krijgen de kinderen iets lekkers en kunnen ouders en grootouders een drankje drinken terwijl de kinderen op de luchtkussens spelen bij het Oranjecircus in het Mgr. Nolensparkje.

Eerbetoon gedecoreerden
Alle gedecoreerden worden op het stadhuis ontvangen waarbij het defilé wordt afgenomen. De Oranjeoptocht voegt hier een extra feestelijk tintje aan toe.

Ald Weishoès
Het Oranjecircus wordt door de vrijwilligers van het Ald Weishoès georganiseerd in opdracht van Stichting Kinderfeesten Venlo.