Palmhöltje

Palmhöltje Venlo

Palmhöltje is een mooie traditie waarbij de voorbereidingen én het meelopen in de optocht leuk is voor het hele gezin. In zowel Blerick als Venlo wordt er een palmhöltjesoptocht georganiseerd door Stichting Kinderfeesten Venlo. Voorafgaand zijn er op verschillende locaties in Venlo mogelijkheden om gratis een palmhöltje te maken.

Programma
In Venlo worden deelnemers aan de palmhöltjesoptocht om 11.30 uur verwacht aan ‘t Kerkepäörtje bij de St. Martinuskerk. Het is mogelijk om rond 11.45 uur je palmhöltje in de kerk te zegenen. Vanuit de St. Martinuskerk start om 12.00 uur de optocht onder begeleiding van een muziekgezelschap. De optocht loopt vanuit de Grote Kerkstraat, over de Parade, door de Klaasstraat en Vleesstraat naar de Markt. Bij het stadhuis wordt het défilé afgenomen door een afgevaardigde van Gemeente Venlo en krijgen alle jeugdige deelnemers een wafel.

Maak gratis je eigen palmhöltje
Deelnemers aan één van de twee optochten kunnen op vrijdag 7 april in Blerick en zaterdag 8 april in Venlo een gratis eigen palmhöltje komen maken. Dit is mogelijk bij:

  • Tuincentrum Leurs Venlo: Zaterdag 8 april tussen 12.00 en 16.00 uur ben je welkom bij Equidrôme, gelegen naast Tuincentrum Leurs.
  • Onder De Wieën Blerick: Vrijdag 7 april tussen 16:00 en 19:30 uur kunnen ouders en kinderen in winkelcentrum De Wieën terecht voor bloemenboetiek.