Koningsoptocht
Venlo

27 April

Je fiets, step of kinderwagen versieren, en onder begeleiding van de Joeksjagers in een optocht door de binnenstad van Venlo lopen. Dat is hoe de kinderen in Venlo  Koningsdag (27 april) vieren.

Programma
Op 27 april is iedereen welkom om vanaf 10.30 in bij Klub 77, Dominicanenstraat Venlo (Voorheen De Splinter) om de fiets op ‘koninklijke’ wijze te versieren en vervolgens aan de oranjeoptocht door de binnenstad van Venlo deel te nemen.

Neem voor het versieren je fiets, step of kinderwagen mee. Wij zorgen voor de versiering waar je gratis gebruik van kunt maken.
De optocht wordt aangevoerd met muzikale begeleiding van de Joeks-Jagers en trekt door de binnenstad die eindigt op de Markt .

Optocht route: Dominicanenstraat, Nieuwstraat defilé bij Domani, Nieuwstraat, Klaasstraat, Vleesstraat en Markt.

Aan het einde van de optocht krijgen de kinderen iets lekkers en kunnen ouders en grootouders een drankje drinken terwijl de kinderen op de luchtkussens spelen bij het Oranjecircus aan Markt.

Eerbetoon gedecoreerden
Alle gedecoreerden worden bij Domani ontvangen waarbij het defilé wordt afgenomen. De Oranjeoptocht voegt hier een extra feestelijk tintje aan toe.

Op de Markt heeft het Oranje Cirus intussen allerlei activiteiten opgetuigd en springkussens geplaatst voor de jeugd. Voorheen was dat in het Nolenspark, maar daar kan men niet meer terecht vanwege de tijdelijke winkel die door de 2Brüder geplaatst is, maar als deze nieuwe opzet slaagt is dat een blijvende en keert het Oranje Circus niet meer terug in het Nolenspark.
 
Koningsdag op de Markt in Venlo wordt vormgegeven door diverse partijen:

Joeks-Jagers Venlo

Oranje Circus
Stichting Kinderfeesten Venlo – Oranjecomité
Stichting Horeca Altstad Venlo, waaronder vallen D’n Dorstige Haen, Old Dutch en Central.