Koningsoptocht venlo

27 April

Oranjeoptocht Koningsdag 2024 Venlo

Je fiets, step of kinderwagen versieren……

Meelopen met een grote optocht onder muzikale begeleiding van de Joeksjagers.

Tal van activiteiten op de Markt in Venlo……..

Dit allemaal kun je beleven als je op Koningsdag, zaterdasg 27 april, met je ouders naar de Venlose binnenstad trekt.

Programma

Op 27 april is iedereen vanaf 10.45 uur van harte welkom in Stadsherberg het Ald Weishoés aan de Grote Kerkstraat 31 in Venlo.

Hier kun je je fiets, step of kinderwagen op ‘koninklijke’ wijze versieren om vervolgens aan de oranjeoptocht door de binnenstad van Venlo deel te nemen.

Wij zorgen ervoor dat er genoeg versierspullen aanwezig zijn om je vervoermiddel er helemaal feestelijk uit te laten zien.

 Animatie

Bij Stadsherberg Ald Weishoés zal tijdens het versieren ook voor animatie worden gezorgd. Kinderen kunnen hier aan deelnemen tot kort voor de start van de optocht.

 Optocht en route

De kinderoptocht met de versierde fietsjes start om 12.15 onder muzikale begeleiding van de Joeks-Jagers, trekt door de Venlose binnenstad en eindigt op de Markt voor het stadhuis.

Optocht route:  Vertrekt vanaf het Ald Weishoés aan de Grote Kerkstraat, Parade, Klaasstraat, Vleesstraat, Markt naar de achterzijde van het stadhuis waar het defilé wordt afgelopen en de deelnemers een aandenken wordt uitgereikt door burgemeester Scholten en gedecoreerden.

Aan het einde van de optocht krijgen de deelnemers nog een lekkere traktatie. Op de Markt zorgt het Oranje Circus voor tal van kinderactiviteiten.

Terwijl de kinderen o.a. op de luchtkussens spelen kunnen de ouders een drankje nuttigen bij de diverse horecagelegenheden.

Deelname aan de activiteiten is gratis.

 

Koningsdag op de Markt in Venlo wordt georganiseerd door de volgende partijen:

Joeks-Jagers Venlo

Oranje Circus

Stichting Kinderfeesten Venlo – Oranjecomité

Stichting Horeca Altstad Venlo.