Koningsoptocht venlo

27 April

Oranjeoptocht Koningsdag 2023 Venlo

Je fiets, step of kinderwagen versieren……

Meelopen met een grote optocht onder muzikale begeleiding van de Joeksjagers.

Tal van activiteiten op de Markt in Venlo,……..

Dit allemaal kun je beleven als je op Koningsdag, donderdag 27 april, met je ouders naar de Venlose binnenstad trekt.

Programma

Op 27 april is iedereen vanaf 11.00 uur van harte welkom in Klup 77 aan de Dominicanenstraat in Venlo.

Hier kun je je fiets, step of kinderwagen op ‘koninklijke’ wijze versieren om vervolgens aan de oranjeoptocht door de binnenstad van Venlo deel te nemen.

Wij zorgen ervoor dat er genoeg versierspullen aanwezig zijn om je vervoermiddel er helemaal feestelijk uit te laten zien.

 Animatie

Bij Klup 77 zal tijdens het versieren ook voor animatie worden gezorgd. Kinderen kunnen hier aan deelnemen tot kort voor de start van de optocht.

 Optocht en route

De kinderoptocht met de versierde fietsjes start om 12.30 onder muzikale begeleiding van de Joeks-Jagers, trekt door de Venlose binnenstad en eindigt op de Markt voor het stadhuis.

Optocht route: start bij Klup 77 in de Dominicanenstraat, Nieuwstraat met het defilé vóór hospice Mariaweide. Hier krijgen de deelnemende kinderen namens Stichting Kinderfeesten Venlo een aandenken uitgereikt door de gedecoreerden en burgemeester Scholten. Vervolgens trekt de stoet via de Klaasstraat naar de Vleesstraat en eindigt op de Markt voor het stadhuis.

Aan het einde van de optocht krijgen de deelnemers nog een lekkere traktatie. Op de Markt zorgt het Oranje Circus voor tal van kinderactiviteiten.

Terwijl de kinderen o.a. op de luchtkussens spelen kunnen de ouders een drankje nuttigen bij de diverse horecagelegenheden.

Deelname aan de activiteiten is gratis.

 

Koningsdag op de Markt in Venlo wordt georganiseerd door de volgende partijen:

Joeks-Jagers Venlo

Oranje Circus

Stichting Kinderfeesten Venlo – Oranjecomité

Stichting Horeca Altstad Venlo.