Palmhöltje
Blerick

Zondag 17 maart organiseert Stichting Kinderfeesten Venlo weer de jaarlijkse Palmhöltjesoptocht in Venlo.

In verband met de Venloop een week later verplaatsen we de optocht naar 17 maart.

De palmhöltjesoptocht is een mooie traditie waarbij de voorbereidingen én het meelopen in de optocht leuk is voor het hele gezin.

Iedereen kan voorafgaand aan de optochten in Blerick en Venlo gratis zijn of haar eigen palmhöltje maken en dit vóór de optocht indien gewenst laten zegenen.

Week vervroegd

In verband met de Venloop is besloten om een week eerder dan gebruikelijk de palmhöltjesoptocht in Blerick en Venlo te laten trekken.

Programma Blerick

In Blerick worden deelnemers aan de palmhöltjesoptocht om 11.15 uur Sint-Antonius van Paduakerk verwacht. 

Voorafgaand aan de optocht bestaat de mogelijkheid de palmhöltjes in de kerk te laten zegenen. 

Om 11.30 uur vertrekt de optocht vanuit de parkeerplaats voor de kerk langs het  Antoniusplein door de Kloosterstraat (langs de voorjaarsmarkt), Witherenstraat, Averbodestraat, Laurentiusstraat, St.-Hubertusstraatje naar het Antoniusplein voor het Raodhoes waar het defilé afgenomen door wethouder dhr. Jacques Smeets van de gemeente Venlo en de voorzitter van Stichting Kinderfeesten Venlo. Alle jeugdige deelnemers krijgen na afloop een traktatie aangeboden.

Programma Venlo

De deelnemers aan de optocht in Venlo worden op 17 maart om 12.00 uur vóór de
St-Martinus Basiliek verwacht. 

Diegene die het op prijs stelt, kan rond 11.45 uur, zijn palmhöltje in de Basiliek laten zegenen.
Ter hoogte van het Ald Weishoés start de optocht om 12.00 uur onder muzikale begeleiding van Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo en V.S.O. ’t Hetje zorgt voor de muzikale begeleiding in de kerk.
De route start op de Grote Kerkstraat, Parade, Klaasstraat, Vleesstraat, achter langs het stadhuis naar de Markt waar het defilé wordt afgenomen door wethouder mevr. Marij Pollux en de voorzitter van Stichting Kinderfeesten Venlo. De deelnemende kinderen krijgen bij de ontbinding voor het Venlose stadhuis nog een traktatie aangeboden.

 Maak gratis je eigen palmhöltje

Deelnemers aan de optocht in Blerick kunnen op vrijdag 15 maart tussen 15.00 en 18.00 uur gratis een palmhöltje maken in Winkelcentrum de Wieën in Blerick.  

 Deelnemers aan de optocht in Venlo kunnen op zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 13.00 uur gratis een palmhöltje maken bij Ruitersport Equidrôme, gelegen op het terrein van Tuincentrum Leurs, Straelseweg 374, 5916 AD in Venlo.