Sint Maarten
Blerick

5  november

Sintermêrte Venlo/Blerick

 
Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermêrte, zijn alle kinderen uit Venlo en Blerick in de weer met hun lampionnetje. Stichting Kinderfeesten Venlo organiseert deze traditie op 5 en 6 november in het centrum van Blerick en het centrum van Venlo. Het spel van Sint Maarten wordt in de kerk gespeeld. Na het kort samenzijn vertrekt het gezelschap in een optocht naar het Sint Maartensvuur. 
Aan de deelnemende kinderen worden een oliebol aangeboden en wordt het vuur in Blerick door wethouder dhr. Jacques Smeets en in Venlo door wethouder dhr. Tom Verhaegh aangestoken. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze warme traditie bij te wonen.

Blerick 5 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.15 uur in de St. Antoniuskerk. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.40 uur in een optocht naar het
Lambertusplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.15 uur ontstoken.

Venlo 6 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.00 uur in  de St. Martinusbasiliek. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.30 uur in een optocht naar het Mgr. Nolensplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.00 uur aangestoken.