Sinterklaas intocht
venlo

19 november

Hij komt, hij komt……… de goede lieve Sint. Op zondag 19 november 2023 zet de Sint gelukkig weer voet aan wal in Blerick en Venlo.

Programma Venlo
Sinterklaas wordt om 15.30 uur door Burgemeester Scholten ontvangen in de stadshaven van Venlo.
Aansluitend loopt hij samen met zijn Pieten al zwaaiend richting de trappen naar de Nieuwe Poort om vervolgens via de Maasstraat onder muzikale begeleiding een voettocht door het centrum te maken.
Tussen 16.15 en 16.30 uur zal de Sint de kinderen toespreken vanaf het bordes van het stadhuis aan
de Markt.

Route: Maasstraat, Kwartelenmarkt, Grote Beekstraat, Vleesstraat, Klaasstraat, Parade,
St. Jorisstraat en Markt.
Tijdens de route zullen er op enkele plekken optredens zijn van o.a. de Madsonclub, Urban Dance
Studio en Dance Studio Dorris.
In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er geen bezoek aan en receptie in De Maaspoort
plaatsvinden. De Maaspoort zelf organiseert vanaf 16.45 uur een Pepernotenpopconcert.
Voor meer informatie: www.maaspoort.nl

Sinterklaas zal gelukkig weer handjes schudden en de kinderen ook enthousiast toezwaaien.
De pieten en hulppieten delen strooigoed uit en nemen de kleurrijke tekeningen en knutselwerkjes
van de kinderen graag in ontvangst.
Deze tekeningen en knutselwerken zullen in de week na de intocht door de pieten worden
opgehangen in de Bibliotheek in Venlo.
Verder verzoeken wij iedereen vriendelijk om verspreid plaats te nemen langs de optochtroute en
drukke plekken zoveel als mogelijk te mijden.

Sinterklaas arriveert in Venlo en Blerick met schoorsteenpieten

 
Stichting Kinderfeesten Venlo is samen met tientallen vrijwilligers druk bezig met het organiseren van de intocht van Sinterklaas in Venlo en Blerick. Het vieren van het kinderfeest staat daarbij centraal.  
 
Daarbij wil Stichting Kinderfeesten oog hebben voor de traditie van het Sinterklaasfeest en voor het feit dat het feest zich altijd heeft aangepast aan de tijdsgeest.  
 
Voor veel vaders, moeders, opa’s en oma’s ligt de focus deze tijd op de verschijningsvorm van Piet. Voor al die meningen en gevoelens is de organiserende stichting niet doof. De afgelopen jaren heeft Piet zichtbare veranderingen ondergaan, ook in Venlo en Blerick. Stichting Kinderfeesten Venlo heeft drie jaar geleden gekozen voor een geleidelijke transitie naar een Piet zoals we die kennen van de landelijke intocht. 
 
Joep Raemakers, Voorzitter van Stichting kinderfeesten Venlo; “de transitie is nu voltooid. Kinderen zullen in Venlo en Blerick komende zondag dezelfde Piet zien als op het Sinterklaasjournaal en tijdens de landelijke intocht. Daarmee verandert er voor de kinderen niets aan het feest maar brengen we de viering ervan nog meer bij de tijd.” 
 
Door nu te kiezen voor een Piet zoals we die kennen van televisie, hoopt Stichting Kinderfeesten Venlo na samenspraak met de gemeente Venlo een zorgeloos en veilig Sinterklaasfeest voor de kinderen van Venlo en Blerick te kunnen organiseren. Daarmee blijft de traditie van het feest ook in Venlo en Blerick levend en kan de intocht van Sinterklaas weer een kinderfeest zijn.  
Burgemeester Scholten kijkt uit naar het kinderfeest: “Ik waardeer de inspanningen die gedaan zijn om het feest van Sinterklaas echt voor alle kinderen te laten zijn. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de kinderen Sinterklaas welkom te heten in Venlo en er een mooie dag van te maken.”
 

Tot slot heeft de Sint een brief met een belangrijke boodschap voor de kinderen geschreven. Deze brief is als bijlage onderdeel van dit persbericht.

 

 

KINDERVRINDE